Smart Office: Het kantoor van de toekomst

De flexibele, efficiënte basis voor binding en werkplezier

De afgelopen jaren hebben we, gedwongen, veel geleerd over hoe mensen productief en prettig samen kunnen werken. Thuiswerken werd op veel plaatsen de nieuwe norm. Het kantoor zoals we dat kennen moet daarom een nieuwe vorm krijgen. Hier lees je hoe je van jouw kantoor het ultieme Smart Office van de toekomst maakt. 

Een nieuw perspectief op de werkplek

Tijdens de Covid-19 pandemie werden alle bedrijven gedwongen hun manier van werken te herzien. Thuiswerken werd de norm en het kantoor werd onvrijwillig zelden bezocht.

Thuiswerken biedt veel verschillende voordelen, zoals de mogelijkheid om de kinderen van school te halen of je dag flexibel in te delen. Tegelijkertijd bewees de lockdown dat mensen nog steeds behoefte hadden aan face-to-face contact en aan samenwerking - onder anderen omdat geestelijke gezondheidsproblemen de kop opstaken. 

De combinatie van deze factoren leidde ertoe dat werknemers andere perspectieven op en verwachtingen van een werkomgeving ontwikkelden. 

Waar het kantoor vroeger simpelweg een plek was om te werken, is het nu een bestemming geworden voor sociale ontmoetingen. Als we één ding hebben geleerd van de afgelopen twee jaar, dan is het wel dat het kantoor onmisbaar is voor het cultiveren van een gezonde werkcultuur. Maar: er zijn veel onbenutte mogelijkheden. 

Het kantoor zoals we dat kennen moet een nieuwe vorm krijgen. Hier lees je hoe je van jouw werkplek het ultieme kantoor van de toekomst maakt. Een flexibele, (kosten)efficiënte en duurzame basis voor binding en werkplezier.

Hybride werken & back to the Healthy, Smart Office

Na de verschuiving van 2019-2021 van werken in kantoortuinen naar het werken op de thuiswerkplek, zien we nu dat steeds meer bedrijven bewegen naar één of andere vorm van hybride werken.

Deze beweging heeft - naast de trend van BYOD (Bring Your Own Device) en de noodzaak voor IT-afdelingen om een goed en zeer effectief Lifecycle Management beleid in te voeren - nog een andere belangrijke verandering als effect.

We hebben ontdekt dat mensen niet naar kantoor hoeven te komen om productief te zijn. Werknemers verwachten inmiddels dat werkgevers flexibele mogelijkheden bieden met betrekking tot de plek waarvandaan zij kunnen werken. 

Welke toegevoegde waarde kan werken op kantoor nu nog bieden voor mensen, ten opzichte van het werken thuis? Werknemers komen nu met name naar kantoor om:

 • Samen te werken, te communiceren en zich verbonden te voelen met collega’s.
 • Zich verbonden te voelen met de cultuur van het bedrijf.

Mede hierdoor, maar ook onder invloed van andere bewegingen zoals de noodzaak om meer duurzaam te zijn, spreken we niet alleen over de terugkeer naar de Smart Office, maar de terugkeer naar de zogenaamde “Healthy Office”. 

Healthy Smart Office

Bij een Healthy Smart Office worden het ontwerp, de indeling en het gebruik van de kantoorruimte voor een groot gedeelte aangestuurd door of met behulp van IoT-sensoren, data analyse en/of Machine Learning. Denk aan de beschikbaarheid van ruimtes, de luchttemperatuur en -vochtigheid en het aan-of uitschakelen van licht in ruimtes. 

Op deze manier ingericht wordt een Smart Office bovenal een gezonde en prettige plek om te werken. Bijkomend voordeel is dan dat je met Smart Office technologieën ook de kans hebt om een zeer effectieve balans te treffen tussen de daadwerkelijk benodigde ruimte, faciliteiten en nutsvoorzieningen in je kantoor, en het gebruik ervan.

Jouw kantoorruimte geoptimaliseerd voor de toekomst van werk

Wat heb je dan precies nodig om de stap daarnaartoe in te zetten? Met Smart Office oplossingen kun je je kantoor optimaliseren om een toekomstbestendig hybride kantoor te realiseren. Ontdek hoe Smart Office jouw kantoor kan helpen transformeren.

 

 • Smart Healthy Office – het slimme kantoor is een veilige, gezonde en technologisch geavanceerde werkplek. Eén die efficiency, duurzaamheid en kostenbesparing oplevert.
 • Terug naar kantoor – help je medewerkers en business weer op de juiste weg en ondersteun flexibel werken, gericht op de toekomst van werk.
 • Hybride werken – hybride werken verbetert de effectiviteit en productiviteit en biedt  werknemers meer flexibiliteit. De kantooromgeving moet net zo flexibel zijn.
 • Werknemerservaring – de ervaring die werknemers hebben is belangrijk voor een gezond en effectief werktraject. Dit moet dan ook voorop staan bij de inrichting.
 • Werkplek analyses – gebruik bezettings-meting en data-analyse voor werkplekbeheer en -verbetering.
 • Het duurzame kantoor – slimme technologie kan helpen bij duurzaam denken en werken, en tegelijkertijd bij het optimaliseren van de prestaties op de werkplek.

Het beste moment om een boom te planten is tien jaar geleden. Het op-één-na beste moment is nu! Aarzel niet en maak vandaag nog een start om jouw werknemers een professionele, moderne en inspirerende hybride werkomgeving te bieden. Large Accounts kan je hier met onze Smart Office oplossingen prima in adviseren en faciliteren.

Smart Office Services: realiseer een toekomstbestendig hybride kantoor 

Met onze Smart Office Services kun je jouw kantoorruimte optimaliseren om een toekomstbestendige hybride werkplek te realiseren, die werkplezier verhoogt en die flexibel, duurzaam en efficiënt gebruik maak van de beschikbare ruimte en faciliteiten. 

 

 • Creëer een veilige, gezonde en technologisch geavanceerde werkplek.
 • Hybride werken of terug naar kantoor - verhoog productiviteit en werkplezier.
 • Vergroot de duurzaamheid en effectiviteit van werkplekken met werkplek-analyses.

Meet

Controleer de beschikbaarheid van vergaderzalen en reserveer ze binnen enkele seconden.

Work

Breng flexibel werken en managen van capaciteit naar een hoger niveau met desk booking.

Visit

Bezoekersregistratie zorgt voor een professioneel en warm welkom voor alle bezoekers.

Meer weten?

Meer weten over onze Smart Office Services? We vertellen je graag meer. Op de pagina hieronder vind je meer informatie over onze oplossing en werkwijze. Liever een persoonlijk gesprek? In een vrijblijvend adviesgesprek beantwoordt onze Smart Office expert al je vragen, en denkt direct met je mee.

Lees meer over onze Smart Office Services, of:

Boek direct een vrijblijvend adviesgesprek.

Jouw werkplekken compleet, veilig, en up-to-date?

Plan direct een vrijblijvend adviesgesprek
Wil jij weten hoe wij ook jouw IT-afdeling zorgen uit handen kunnen nemen? Plan een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek, waarin we jouw situatie bespreken en direct met je meedenken.
Boek een gratis consult