Jouw Internetverbinding: van koper naar glasvezel

Het belang en de voordelen van de overstap naar Fiber-to-the-Office

Als ondernemer heb je een snelle internetverbinding nodig die altijd werkt. Dit jaar krijgen de meeste bedrijven in Nederland toegang tot glasvezel internet tot aan de voordeur. Maar hoe belangrijk is dat eigenlijk? Wat betekent dit voor jou, wanneer wordt het voor jou relevant, en wie kan je hier eventueel bij verder helpen? 

Het metaal koper heeft enorm bijgedragen aan onze economische voorspoed. Nederland loopt sinds jaar en dag in de digitale voorhoede. Voor een belangrijk deel is dat te danken aan de fijnmazige infrastructuur die hier de afgelopen jaren in de grond is gegaan. Er staat in Nederland geen pand waar géén draadje naar binnen komt. Die draadjes waren tot voor kort van koper. Maar glasvezel is in opmars. Elektronen maken plaats voor lichtpulsen. 

De laatste stap: Fiber-to-the-Office

De grote carriers in ons land zijn druk bezig het gebruik van koperverbindingen te vervangen door glasvezel. In het netwerk tussen de wijkcentrales en in de hoofdverbindingen is dat al gedaan. Nu is het laatste stukje aan de beurt: vanaf de centrale naar de woning of het bedrijfspand.

In feite zijn er momenteel drie breed toegankelijke mogelijkheden voor breedband: DSL (Digital Subscriber Line), Kabel en glasvezel. Daar komen keuzemogelijkheden bij met bijvoorbeeld 5G en wie weet wordt satellietcommunicatie met Starlink van Elon Musk ooit een interessante optie. DSL wordt over de ouderwetse koperen telefoonkabel geleverd. 

Dankzij allerlei slimmigheden en innovaties is de capaciteit van die telefoonkabel aardig opgevoerd. Maar die capaciteit begint te knellen, in deze tijden van cloud, thuiswerken, gaming en – binnenkort – virtual reality in het metaverse.

Man die geniet van glasvezel internet

De voordelen van glasvezel internet voor bedrijven

Als je veraf van een wijkcentrale woont of werkt, heb je nu last van trager internet. Met glasvezel speelt dat niet of nauwelijks. Glasvezel biedt bovendien een veel hogere internetsnelheid, via een dunne sterke glasdraad die vanuit de grond helemaal tot in je woning of bedrijfspand komt. Het aanleggen kost tijd en is duur, maar glasvezel is de verbinding van de toekomst. 

Veel bedrijven hebben zelf al een glasvezelverbinding laten aanleggen of zijn aangesloten op de glasvezelring van het bedrijventerrein. Glasvezelverbindingen komen nu in hoog tempo voor meer ondernemers en consumenten standaard beschikbaar.

De plannen voor glasvezel in Nederland in 2023

KPN wil twee op de drie panden in Nederland voorzien van Fiber to the Home (FttH). Ook andere partijen zijn druk bezig. Op veel van deze plekken is van oudsher ook DSL beschikbaar. Maar dat duurt niet lang meer. Op die locaties waar KPN zowel glasvezel als DSL aanbiedt, worden DSL-klanten gemaand over te stappen naar glasvezel. Dat gaat gefaseerd en het begint in 2023. 

Wat betekent de overstap voor jou?

Bij de overstap krijg je de keuze voorgelegd van welke dienstverlener je internet en andere communicatiediensten wilt afnemen. Wil je dit liever niet zelf uitzoeken en opzetten? Kies dan voor Large Accounts! Als je al klant bij ons bent, weet je wat we te bieden hebben. En als je nog geen klant bent, zul je verrast zijn over de hoge kwaliteit van onze service.

Let wel: het kan even duren voordat het bij jou gaat spelen. 

Op tijd en naadloos overstappen

Zorg ervoor dat je er op tijd bij bent en wacht niet tot het laatste moment. Wij staan klaar met goede oplossingen die ervoor zorgen dat jij probleemloos naar de nieuwe situatie toe gaat. En dat jij direct profiteert van de voordelen van glasvezel voor de versnelling van jouw business!

Als ondernemer heb je een internetverbinding nodig die altijd werkt. Je wilt geen verrassingen en gedoe. Large Accounts heeft een betrouwbare, veilige en snelle internet-overstapdienst ontwikkeld. Met onze zakelijke support en onze unieke 24-uurs omruilservice bij een defecte router zorgen we ervoor dat je snel geholpen wordt. Zo blijf je altijd verbonden.

Meer weten of direct een vrijblijvend adviesgesprek?

Wij zorgen dat connectiviteit voortaan geen issue meer is voor jouw IT-afdeling. Wil jij weten hoe wij ook jouw IT-afdeling zorgen uit handen kunnen nemen rondom de overstap naar Glasvezel Internet? Hier lees je meer over onze Glasvezel Internet Services. Of plan direct een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek, waarin we jouw situatie bespreken en direct met je meedenken.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek ->

Jouw werkplekken compleet, veilig, en up-to-date?

Plan direct een vrijblijvend adviesgesprek
Wil jij weten hoe wij ook jouw IT-afdeling zorgen uit handen kunnen nemen? Plan een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek, waarin we jouw situatie bespreken en direct met je meedenken.
Boek een gratis consult