On Premise Data en Services

De voor- en nadelen van On Premise vs Cloud

De noodzaak van de cloud transformatie is nu voor de meeste bedrijven en sectoren al geruime tijd een gegeven. Toch is het voor veel bedrijven ook nog noodzakelijk om een gedeelte van de data en services on premise te laten draaien. Wat is voor jouw bedrijf de beste keuze? Hoeveel zou je nu eigenlijk nog on premise moeten willen houden, en waarom? 

Hier lees je in een kort overzicht de voor- en nadelen van on premise en cloud datacenters, zodat jij gemakkelijker de juiste keuze kunt maken. 

Basisprincipes: cloud en on premise datacenters 

In essentie lijken on premise en cloud datacenters erg op elkaar, vooral tegenwoordig. Beiden kunnen ze gebruik maken van de allernieuwste technologieën, en beiden hebben de mogelijkheid om cloud data en services aan te roepen. On premise en cloud datacenters hebben toch ook belangrijke verschillen. 

On premise
Een on-premise datacenter is een datacenter dat zich fysiek in een bedrijfsgebouw bevindt. Het IT-personeel van het bedrijf is verantwoordelijk voor het onderhoud van de servers en het uitvoeren van routine onderhoudswerkzaamheden, zoals het installeren en bijwerken van beveiligingssoftware. 

Cloud
Aan de andere kant wordt een cloud datacenter beheerd en geëxploiteerd door een externe aanbieder van clouddiensten zoals Microsoft, AWS of IBM. Er zijn twee soorten cloud datacenters: publieke en private. Bij openbare cloud datacenters deel je de cloud computing resources met andere ondernemingen. Dit is daarom vaak de goedkopere optie. 

Een private cloud datacenter is vaak duurder, onder anderen omdat je bedrijf geen cloud computing-bronnen deelt met andere bedrijven. Dit geeft je vaak ook iets meer flexibiliteit in de precieze inrichting van je cloud platform. Bij een private cloud zit alle data achter een firewall en dit biedt iets meer veiligheid. 

Hybride cloud

In het geval dat je specifieke data en/of services echt on premise moet houden, vanwege overtuigende argumenten of regels, kun je dan niet toch op een andere manier gebruikmaken van sommige van de voordelen die de cloud biedt?

Met andere woorden: profiteren van de schaalbaarheid en andere voordelen van de cloud én de bestaande architectuur en veiligheid van je on premise datacenter? Dat kan alleen met een hybride cloud architectuur. Laat applicaties en workloads grenzeloos en naar behoefte tussen verschillende clouds en architecturen bewegen en geniet van onbegrensde capaciteit op elke gewenste locatie. 

Met een hybride cloud kies je voor het beste van twee werelden en vind je aansluiting voor al je behoeften op het gebied van workload, beschikbaarheid, capaciteit, en security.

Large Accounts kan je adviseren in de beste oplossing voor jouw situatie en behoeftes, zodat jij de focus kunt houden op jouw eigen business. We kunnen desgewenst ook het beheer van je cloud omgeving volledig overnemen, zodat jouw IT-afdeling nog meer tijd overhoudt voor echte innovatie.

On Premise Datacenter Services

Wij zorgen ervoor dat jouw on premise datacenters zo veilig mogelijk en optimaal draaien - met zo min mogelijk downtime. We monitoren, testen, upgraden en optimaliseren al je systemen, servers en storage en nemen de regie bij storingen van derde partijen. Zodat jij altijd verzekerd bent van optimale beschikbaarheid en veiligheid.

  • Analyseren en continu optimaliseren van je gehele on premise datacenter.
  • Opzetten, installeren, testen en optimaliseren van servers en storage.
  • Proactief monitoren en adviseren rondom issues maar ook upgrades.
  • We minimaliseren de downtime en zijn het eerste aanspreekpunt bij storingen.

Meer weten?

Meer weten over onze On Premise Datacenter Services? Op de pagina hieronder vind je meer informatie over onze oplossing en werkwijze. Liever een persoonlijk gesprek? In een vrijblijvend adviesgesprek beantwoordt onze Datacenter Management expert al je vragen en denkt direct met je mee.

Boek direct een vrijblijvend adviesgesprek ->

Jouw werkplekken compleet, veilig, en up-to-date?

Plan direct een vrijblijvend adviesgesprek
Wil jij weten hoe wij ook jouw IT-afdeling zorgen uit handen kunnen nemen? Plan een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek, waarin we jouw situatie bespreken en direct met je meedenken.
Boek een gratis consult