Lifecycle Management

Hoe slim ingerichte Device Management kan helpen de werkplek-continuïteit te borgen

Hoe ga je als IT-afdeling om met Device Management, in deze tijden waarin de manieren en plaatsen waarop mensen werken steeds maar toenemen? Lifecycle Management is een manier om Device Management in te richten, gericht op de totale levensloop van apparaten. Het is een visie op en aanpak voor Device Management die jouw IT-afdeling ontzettend veel gemak en bespaarde tijd oplevert.

De toenemende complexiteit van Device Management

De manier waarop mensen werken en de plaatsen waarop ze dat werk doen, veranderen continu. Inmiddels werkt meer dan 60% van alle medewerkers vanuit meer dan 1 locatie. 

Medewerkers gebruiken een mix van apparaten (zowel privé als zakelijk eigendom) voor hun werk, en de hoeveelheid gebruikte apparaten groeit exponentieel. Hoe is dat in jouw organisatie?

Wat wij zien is dat de toenemende mobiele werkwijze en aantallen gebruikte apparaten onder medewerkers de workload en de complexiteit van beheer en uiteraard beveiliging aanzienlijk vergroten.

De workload van de IT-afdeling

De gemiddelde IT-afdeling heeft al een flink takenpakket. Ze regelen nieuwe apparaten voor medewerkers, zijn het eerste aanspreekpunt voor defecten en zetten noodzakelijke updates klaar. Tegelijkertijd wordt verwacht dat de afdeling meedenkt over nieuwe technieken die kunnen bijdragen aan de groei van het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan innovatie op het gebied van data science, AI en VR.

In de praktijk hebben IT’ers hier te weinig tijd voor, hun prioriteit moet liggen bij de beschikbaarheid van de infrastructuur. Meer dan 60% van de IT Managers vindt werkplekbeheer een last. De tijd die organisaties hieraan besteden gaat ten koste van de tijd voor meer strategische initiatieven. Dit zien wij ook terug bij onze klanten.

Hoe zorg je er met de minimale investering van tijd, kosten en energie voor, dat de continuïteit van de werkplek geborgd blijft?

Bespaar tijd met Lifecycle Management

Lifecycle Management is een manier om Device Management in te richten, die je ontzettend veel overzicht en gemak oplevert, en enorm veel tijd bespaart. Zodat de IT-afdeling meer tijd kan investeren in het faciliteren van de core business en innovatie van het bedrijf.

Lifecycle Management betekent het opzetten van een structuur voor het beheer van alle devices die in een organisatie gebruikt worden, over de gehele levensduur van die devices. Van bestelling, tot levering, updates en reparatie. En tot aan de uiteindelijke afvoer, vernietiging en eventuele recycling.

Lifecycle Management valt uiteen in de volgende onderdelen:

1. Asset Management: Een strategisch plan en digitaal overzicht.

2. Voorraad, Logistiek & Planning.

3. Joiners, Leavers, en defecten.

4. Afvoer, Datavernietiging, Overname & Refurbishing.

In onze Lifecycle Management gids nemen we je aan de hand bij de inrichting van deze onderdelen. 

In minder tijd de werkplek-continuïteit borgen

Lifecycle Management geeft je real-time inzicht in de device vloot, en in de leeftijden, historie, en de resterende looptijd van de assets. Zo heb je sneller inzicht en dus minder tijd nodig om deze informatie te verzamelen.

Daarnaast kun je behoorlijk op downtime van gebruikers besparen doordat medewerkers niet per se meer naar kantoor hoeven te komen in het geval van defecte apparaten. Zeker als jouw mensen werken vanuit verschillende locaties.

Door het beheer van de hardware lifecycle goed in te richten kan je IT-afdeling tijd vrijmaken voor processen die nog meer waarde toevoegen voor het bedrijf. 

Meer tijd voor innovatie? Download de gids

Wil jij meer weten over Lifecycle Management en hier direct mee aan de slag? Aan de hand van de gids “Lifecycle management” inclusief handige checklist, kun je stap voor stap Lifecycle Management introduceren in jouw organisatie.

Jouw werkplekken compleet, veilig, en up-to-date?

Plan direct een vrijblijvend adviesgesprek
Wil jij weten hoe wij ook jouw IT-afdeling zorgen uit handen kunnen nemen? Plan een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek, waarin we jouw situatie bespreken en direct met je meedenken.
Boek een gratis consult